Skrevet av: , publisert 29.03.2012

COSP - kurs

Merlina tilbyr foreldreveiledningsprogrammet Circle of Security - Parenting (COS-P). 

Målet med kurset er å utvikle foreldrenes evner og kompetanse til å bygge en trygg relasjon med sine barn. Kurset legger vekt på å lære foresatte nye feridigheter i empati, hvordan vi tolker og observerer barnets behov. Videre vekt på foresattes evne til å regulere barnets føleler samt hvordan de involverer seg i barna. Også foresattes refleksjonsnivå samt evne til å inngå i en reflekterende dialog samt hvordan takle egen frutrasjon når barnet oppfører seg utfordrende. 

I COS så er det den reflekterende og følelsesmessige delen av programmet viktigere enn å lære foresatte teknikker om hvordan de kan takle barns atferd. COS legger vekt på at alle foresatte har sine kamper og ting som de strever med. I stedet for teknikker for å takle barns atferd, arbeides det med refleksjon hos foresatte for å se hva dette egentlig handler om. På denne måten gis du som foresatt flere valg til hvordan du ønsker å løse utfordringene. Dette skiller COS fra en del andre foreledreveiledningsprogrammer. 

COS kan brukes helt uavhengig av kulturell bakgrunn. Programmet er amerikansk, men filmer og det skriftlige materialet er på norsk. 

Merlina har sertifiserte COS veiledere og kan på bestilling utføre kurset som vil gå over 8 samlinger à 2 timer. 

ART-kurs

Vi kan arrangere ART- kurs for ungdom med minimum 5 ungdommer og maks 7 ungdommer pr ART- gruppe. Et kurs går over 30 uker, men kan også spesialtilpasses etter behov.

ART (Agression Replacement Training) er et program for trening i sosial kompetanse. ART er et evidensbasert program som i mange år har blitt brukt i Norge, og det er tilpasset ulike målgrupper og aldersgrupper.

Programmet består av tre hovedkomponenter:

  • Sosial ferdighet
  • Sinnekontroll
  • Moralsk resonering       

Programmet er en gruppebasert strukturert pedagogisk opplæringsmetode som har viser seg å være et effektivt redskap i forebygging, reduksjon og erstatning av utfordrende atferd hos barn og ungdom.

 

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer